Eddy Willemsen scoort op eigen kracht met ‘Julia’ in Europa en Amerika. “Ik was helemaal klaar met de afwachtende houding in de muziekindustrie”, aldus voormalig TROS presentator en zanger Eddy Willemsen. Nu is hij te horen op radiostations in Nederland, Amerika, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Canada en zelfs in Rusland. En dat voelt als een persoonlijke overwinning voor Willemsen, want nog geen half jaar geleden stapte hij uit besprekingen met managers en platenlabels.

“Ik was helemaal klaar met dat oeverloze gelul over vroeger, de angst om iets nieuws te proberen en de afwachtende houding waar ik tegenaan liep”, aldus Willemsen. Hij zette zijn eigen label op, ontwikkelde een strategie anno nu en bracht zijn muziek zelf uit. “Mouwen opstropen, schouders er onder en gebruik maken van de moderne middelen past veel beter bij mij”.

“Een van de discussiepunten was de promotie bij Nederlandse radiostations. Leuk om de muziek daar neer te leggen, maar ik ga liever direct de grens over en naar stations die nieuwe muziek durven te draaien. De radiomakers hier hebben een playlist waarvan ze niet kunnen afwijken en ik weet uit eigen ervaring dat de Nederlandse radio niet echt bekend staat om zijn pioniersgeest”.

 

 
Translate »
Share This