• Twitter
  • Facebook
Credits: Warner Music

Ed Sheeran heeft vandaag zijn openhartige nieuwe album ‘-‘ (Subtract) uitgebracht via Asylum/Atlantic. Het is de laatste plaat in zijn reeks wiskundige albums die er het afgelopen decennium van hem zijn verschenen. Het album grijpt terug naar Ed’s singer-songwriter roots en is geschreven naar aanleiding van persoonlijk verdriet en hoop, hij laat zich hier op zijn aller kwetsbaarst en eerlijkst zien. Voorafgaand aan de release van het album bracht Ed twee nummers uit – het hartverscheurende ‘Eyes Closed’, dat Ed zijn 14e UK No.1 single opleverde, en ‘Boat’ dat twee weken geleden verscheen.

Het schrijven van ‘-‘ stond altijd al op zijn planning, maar naar aanleiding van een aantal ingrijpende gebeurtenissen die in het afgelopen jaar van Ed’s leven plaatsvonden, kregen de songs en het maakproces ervan een heel nieuwe betekenis.

Voor het produceren en schrijven van ‘-‘ is Ed de samenwerking aangegaan met Aaron Dessner (The National). Nadat zij werden geïntroduceerd door hun gemeenschappelijke vriendin Taylor Swift, begon het paar in februari 2022 met het vormgeven van het album. Ze sloten zich een maand lang op in de studio waar ze met 30 gloednieuwe songs uitkwamen, 14 daarvan staan op het album. Naast de productie zocht Ed de grenzen op in zijn teksten, ‘-‘ is zijn diepgaandste en persoonlijkste plaat tot nu toe. De nieuwe single van Sheeran staat uiteraard ook op de plaat: ‘Curtains’. Deze week sleept Sheeran niet alleen de Hitzound Smash binnen, maar ook Aandachtstrekker van Corné Wolfs en Powerplaat op JEY.

 
Translate »
Share This