• Twitter
  • Facebook

Credits: Polydor

Terug naar 22 juni, maar dan in 1974! Op deze dag komt Earth & Fire binnen in de Veronica Top 40 met ‘Love of life’. Het nummer werd geschreven door de broertjes Chris en Gerard Koerts en Hans Ziech. Voor de productie tekende Jaap Eggermont. Het nummer stond op de LP ‘To the World of the Future’ van Earth & Fire. Op dit album stond ook de singel ‘Only time will tell’. Maar ook waren meer experimentele stukken te beluisteren, zoals het imponerende ‘Voice from Yonder’ en het sfeervolle ‘The Last Seagull’, met glansrollen voor de broertjes Koerts.

Earth & Fire brak in 1970 door in Nederland met de singel ‘Seasons’, geschreven door Golden Earring-gitarist en -zanger George Kooymans. Het nummer bereikte een tweede plaats, en nog in hetzelfde jaar maakte Earth & Fire hits als ‘Ruby is the one’ en ‘Wild and exciting’. Met het album ‘Song of the Marching Children’ bracht de groep een van de eerste Nederlandse conceptalbums uit.

Met Jaap Eggermont als producer maakte Earth & Fire in 1972 voor het eerst een nummer één-hit: ‘Memories’. Ook in de daaropvolgende jaren scoorde de band een aantal hits, waaronder ‘Maybe tomorrow, maybe tonight’ (1973). In dat jaar ontvangt de groep ook een Zilveren Harp. In de zomer van 1974 was ‘Love Of Life’ een grote hit. Eén van de songwriters van dit nummer, Hans Ziech zou dat jaar de groep verlaten. Hij werd vervangen door Theo Hurts. Ziech bleef nog wel enige tijd componeren voor de groep. ‘Love Of Life’ bereikte, met het predicaat Alarmschijf, de 2e plaats in de Veronica Top 40.

Copyright © 2024, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This