• Twitter
  • Facebook

Credits: BMG

Vers toegevoegd vandaag op onze playlist Brand New is Duran Duran met hun nieuwe singel ‘Danse Macabre’.  Het is één van de drie nieuwe nummers op een nieuw album (met dezelfde titel) die de band uitbrengt op 27 oktober. De thema van het album is Halloween. De plaat telt ook een aantal covers, zoals  ‘Psycho Killer’ van de Talking Heads (met Måneskin-bassist Victoria De Angelis), ‘Bury a Friend’ van Billie Eilish, Ghost Town van The Specials en ‘Paint it black’ van Rolling Stones.

Over ‘Danse Macabre’ vertelt toetsenist Nick Rhodes: “Het nummer viert het plezier en de gekte van Halloween. Het idee kwam voort uit een show die we in Las Vegas speelden op 31 oktober 2022.” Hij vervolgt: “We besloten om de kans te grijpen om een uniek, speciaal evenement te creëren. Het was onmogelijk om niet toe te geven aan de verleiding van glorieuze gothic beelden, voorzien van een duistere soundtrack vol horror en humor.”

Halloween matcht perfect met Duran Duran, aldus Rhodes: “emotie, stemming en stijl hebben altijd in het DNA van Duran Duran gezeten. We zoeken naar licht in de duisternis en naar duisternis in het licht, en voor mijn gevoel hebben we de essentie daarvan weten te vangen in dit project.”

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This