• Twitter
  • Facebook
Credits: Universal Music

Bij het horen van ‘Take My Breath Away’ van Berlin uit 1986 schieten er als vanzelf beelden van straaljagers, Tom Cruise en Val Kilmer door je gedachten heen. De film ‘Top Gun’ was een absolute hit en het nummer dat door Giorgio Moroder en Tom Whitlock werd geschreven is daar onlosmakelijk aan verbonden. Dat Duncan Laurence het liedje nu opnieuw uitbrengt is dan ook niet vreemd. Het is een ode aan het nummer dat destijds goed was voor een Oscar en een Golden Globe Award in de categorie ‘Best Original Song’.

Waarom hij er specifiek voor kiest om zijn interpretatie van dit nummer uit te brengen, verklaart Laurence als volgt: “Vanaf het moment dat ik hoorde dat er een opvolger kwam van ‘Top Gun’, had ik ‘Take My Breath Away’ in mijn hoofd. Terwijl ik me opmaak voor een nieuw hoofdstuk in mijn muzikale carrière deze zomer, voelt het heerlijk om een draai te kunnen geven aan een klassieker. Ik hoop dat jullie het mooi vinden!”

Gisteren mocht Laurence zelf ervaren hoe het is om als onderdeel van de luchtmacht over land te vliegen, want als een van de Ambassadeurs van de Vrijheid vloog hij mee langs de verschillende Bevrijdingsfestivals in het land om daar op te treden.

 
Translate »
Share This