• Twitter
  • Facebook

Credits: Universal

Het was een maand vol ‘blijde tijding’ voor Duncan Laurence. Zo trad ‘Arcade’ toe tot de hoogst exclusieve Billions Club van Spotify, gereserveerd voor nummers die meer dan een miljard streams hebben. En sinds vorige week gaan de zanger en zijn geliefde Jordan Garfield, met wie hij al zijn muziek schrijft, door het leven as Mr. & Mr. De Moor. Om dat laatste heuglijke feit te vieren bracht hij de singel ‘Anything’ uit. Een liefdesliedje to the max, zoals hij het zelf noemt.

Vandaag volgt ‘Rest In Peace’, singel nummer vier van zijn tweede album ‘Skyboy’, waarvan nu ook de releasedatum bekend is: vrijdag 22 september is het zover. ‘Rest in Peace’ gaat over hoe iemand je hart langzaam kan breken, door steeds in en uit je leven te stappen. Een simpel ultimatum is dan het enige dat erop zit, legt Duncan uit: Love me, or let me rest in peace. De track is deze week trouwens Powerplaat op JEY en Paradeplaat op Radio 2.

Het album ‘Skyboy’ werd geboren tijdens de lockdown: een tijd die Duncan met zichzelf confronteerde. De ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’- mentaliteit waarmee hij is opgegroeid en zijn pestverleden braken hem op. “Ik liep tegen een zelfopgelegde drempel op waar ik niet overheen durfde. Ik heb mezelf zolang weggestopt en een andere versie van mezelf geleefd. Het werd tijd om daaruit los te breken.” In de gelijknamige singel ‘Skyboy’ zingt hij zijn jongere zelf toe: ga vliegen, ga genieten.

Dat dit is gelukt, blijkt uit elke song van dit album. Om groter te dromen en de lat hoger te leggen zocht Duncan inspiratie bij zijn oude helden Elton John, Freddy Mercury en Elvis. Maar ook in Los Angeles, waar de meeste muziek is opgenomen. Duncan: “Als je ergens lekker jezelf kunt zijn, dan is het daar wel.” Vooral de song ‘California Rose’ verbeeldt die zonnige, feestelijke energie van met z’n allen met een een biertje in je hand op een festival. “Ik hou van festivals. Ik zou heel graag op een festival willen staan en daar de songs van ‘Skyboy’ laten horen en zien.”

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This