Vandaag is het eerste tipje van de sluier opgelicht rond de performance van Nederland tijdens het Eurovisie Songfestival. Dat is……….. als het spektakel doorgaat. Vandaag vielen er twintig doden door geweld tussen de Palestijnen in de Gaza en Israël en waren er meer dan 760 over en weer afgevuurde raketten. Hamas dreigt met raketaanvallen op Tel Aviv.

Op een gelekte technische repetitieschema staat, dat DuncanLaurence gebruik zal maken van laserstralen. Dat is overigens niet nieuw. The Common Linnets deden dat vijf jaar terug ook bij hun weergaloze performance van “Calm After The Storm’. Dit gebeurde met behulp van Ignace D`Haese.
De AvroTros heeft de Belgische lichtkunstenaar daarom opnieuw ingehuurd voor de lichteffecten op het podium. Het motto van de Belg is duidelijk: “Authenticiteit blijft de belangrijkste factor voor geloofwaardigheid. Dat moet je ook kunnen weergeven in het beeld dat je creëert.”

Hoe de lasers worden ingezet is nog onduidelijk. Mogelijk om de onderwaterbeelden van de video zo waarheidsgetrouw mogelijk te nabootsen. Nederland repeteert dinsdagmiddag als 33ste land. Morgen reist de Nederlandse delegatie af naar Tel Aviv.

 

 

 
Translate »
Share This