Vandaag lanceert Duncan Laurence de opvolger van ‘Arcade’, waarmee hij in mei dit jaar voor Nederland glansrijk het Eurovisie Songfestival won. Zijn gloednieuwe single heet ‘Love Don`t Hate It’ en kwam tot stand met een nieuwe producer. Dat is te horen: het nummer heeft een heel andere sound. Catchy, jazeker: maar minder spannend. Wouter Hardy, die twee jaar met Duncan werkte aan het winnende ‘Arcade’, is opvallend genoeg uit beeld geraakt. De songfestivalwinnaar ging al snel na de overwinning in zee met andere mensen in Los Angeles om te werken aan nieuw materiaal.

Volgens de Rotterdamse producer heeft de breuk te maken met het snelle succes: “De winnaar van het songfestival wordt op een voetstuk geplaatst. Er gaan veel nieuwe deuren open. Ik vind het jammer dat daarbij wordt vergeten om af en toe ook nog eens even achterom te kijken.”

Zelf had hij op meer gehoopt. “Na de euforie van de winst in Tel Aviv zijn er in mijn ogen verkeerde keuzes gemaakt. We hadden al acht of negen nummers liggen. Maar voor zover ik weet is daar nog geen gebruik van gemaakt en zijn er in Los Angeles allemaal nieuwe nummers geschreven.”  De twee hebben nu geen contact meer met elkaar. “Zelf ben ik al weer met andere projecten bezig”, aldus Wouter, “want ‘Arcade’ heeft ook voor mij deuren geopend. Toch blijft het jammer dat het zo gelopen is”. Met ‘Love Don`t Hate It’ staat Duncan op #2 in de nieuwe editie van de TIP 30.

 

 

 
Translate »
Share This