• Twitter
  • Facebook

Credits: B. Erdödy, Wikipedia

Vandaag viert Duffy haar 39e verjaardag. Gefeliciteerd! De Welshe zangeres was enkele jaren terug in het nieuws sinds de traumatische periode, die ze heeft moeten doorstaan. In een bericht op Instagram maakte ze bekend dat ze werd ontvoerd, gedrogeerd en verkracht. Naar eigen zeggen werd ze een aantal dagen vastgehouden en misbruikt. De zangeres maakte niet bekend wie haar belager was.

Toen Duffy vijftien jaar was, zong ze in verschillende lokale bands. In 2003 deed ze mee aan Wawffactor, een alternatieve versie van Pop Idol en eindigde als tweede. Na die deelname was ze een graag geziene artiest in de lokale jazz- en bluescafés. Een platencontract volgde en haar doorbraak was in november een feit, toen ze mocht optreden in de BBC2-show Later with Jools Holland.

Sinds maart 2008 lag haar debuutalbum ‘Rockferry’ in de winkels. Daar staat onder andere de eerste single ‘Mercy’ op. Deze aanstekelijke single was Megahit op NPO 3FM en bereikte de nummer 1 positie in de Nederlandse Top Veertig. Ook werd het nummer gebruikt in het voetbalspel FIFA 09. In mei 2008 werd de tweede single ‘Warwick Avenue’ uitgebracht. De derde single van de zangeres met de soulstem, die doet denken aan de sixties, was ‘Rain On Your Parade’, gevolgd door de vierde single van het album: ‘Stepping Stone’.  Het tweede en laatste album van Duffy, ‘Endlessly’, verscheen in 2010. Deze plaat leverde haar echter geen hitnoteringen op. O.a.’Well, well, well’ bleef steken in de Tipparade.

 
Translate »
Share This