Vandaag viert Dua Lipa haar 24e verjaardag. De Kosovaars-Britse zangeres van Albanese afkomst debuteerde in 2015 met ‘New Love’, maar bleef nog even onopgemerkt. Lang duurde dat niet, want met haar tweede single ‘Be The One’.

Haar vader Dukagjin Lipa was in Albanië reeds een rockster. Toen ze elf jaar was keerden haar ouders terug naar Kosovo. Dua Lipa ging mee naar Pristina, daarna trok ze op 15-jarige leeftijd in haar eentje terug naar Londen. Daar postte ze covers van Nelly Furtado en P!nk op YouTube. Op zestienjarige leeftijd werkte ze als barkeeper in Soho en model, om zo een centje bij te verdienen. Dua Lipa volgde les in de Sylvia Young Theater School, waar ook artiesten als Amy Winehouse naar school gingen.

“Be The One’, Hitzound`s Single van het Jaar in 2016, betekende de internationale doorbraak als zangeres. Daarna volgden nog acht top tien hits, waaronder de nummer 1 hits ‘New Rules’(2017), waarvoor ze dubbel platina ontving en ‘One Kiss’ met Calvin Harris, de hit van het jaar in 2018. Op dit moment werkt Dua Lipa aan haar tweede album, dat nog dit jaar wordt verwacht.

 

 

 
Translate »
Share This