Calvin Harris en Dua Lipa zijn de makers van de grootste hit van de Top 40! De voormalige Hitzound Smash “One Kiss” voerde 16 weken de Nederlandse Top 40 aan en vestigden daarmee een absoluut record. Niet eerder stond een single zolang op de eerste plaats. Dua Lipa is ook de meest succesvolle artiest met vijf hits dit jaar.

David Guetta en Sia staan in het jaaroverzicht op nummer 2 met “Flames”. George Ezra completeert de top 3 met zijn single “Shotgun”. De beste Nederlandse productie is geen hiphop, maar gaat naar BLØF en de Vlaamse zangeres Geike Arnaert. Met hun cover “Zoutelande” scoorde de Zeeuwse groep 10 weken op de 1e plaats. Sinds 2007 werd de Top 40 niet zo lang aangevoerd door een Nederlandstalige hit. De vorige was “Blijf bij mij” van André Hazes en Gerard Joling.

Het jaar overzicht van de honderd grootste hits van 2018 wordt op oudejaarsdag uitgezonden op Radio 538. Daarmee neemt het radiostation ook afscheid van de lijst, die teveel geld vroeg en daardoor vanaf 4 januari de hete adem in de nek zal voelen van de 538 Top 50.

 

 

 
Translate »
Share This