Meer druk op Tiësto om zijn concert in Saudi-Arabië te cancellen. De 50-jarige Tijs Verwest treedt aanstaande donderdag op in het King Abdullah Economic Center in de Saudische stad Jeddah. Naast Amnesty International heeft nu ook de Amerikaanse vrouwenorganisatie CodePink gereageerd. Zij hebben een open brief geschreven aan Tiësto en Mariah Carey om hun optreden in Saudi-Arabië te cancellen.

Zij wijzen erop dat het land sinds 2015 oorlog voert in Jemen. „Als gevolg van deze oorlog zijn al 85.000 kinderen onder de vijf van de honger gestorven”. Daarnaast is er de kwestie van de moord op de kritische journalist Jamal Khashoggi, waar volgens veel inlichtingendiensten de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman mede verantwoordelijk voor was. „Veel activisten in Saudi-Arabië zitten achter tralies en worden gemarteld omdat zij hun stem durfden te verheffen”, aldus CodePink.

Wat doet Tiësto? De DJ liet vandaag wel van zich horen op Twitter, maar zweeg in alle talen over de show in Saudi Arabië. Net als zijn manager, die vandaag niet voor commentaar bereikbaar.

 

 

 
Translate »
Share This