Dries Holten viert vandaag zijn 83e verjaardag. Hij is de overgebleven helft van het duo Sandra & Andres, daar Sandra Reemer in 2017 is overleden. Het duo was erg populair en was zo`n tien jaar actief, van 1966 tot 1975. Het tweetal werd bij elkaar gebracht door Hans van Hemert. Tien jaar lang wist het duo de Top 40 te bestormen met hits als “Storybook Children”, “Those Words” en “Let Us Pray Together”.

Als duo behaalden zij een vierde plaats tijdens het Eurovisiesongfestival van 1972 met “Als het om de liefde gaat.” Winnaar dat jaar was de inzending van Luxemburg: Vicky Leandros met “Après toi”. Met diezelfde Vicky en o.a. Hildegard Knef en Demis Roussos maakten ze in 1972 de gelegenheidssingle “Auntie” voor de jarige BBC.

Nadat hij de samenwerking met Reemer verbrak, vormde Holten een nieuw duo met Rosy Pereira onder de naam Rosy & Andres. Deze samenwerking leverde maar één dikke hit op. Dat was “My Love”. (1976) Dries Holten was ook een succesvol songwriter. Zo is hij de tekstschrijver van de hit Immer wieder Sonntags van Cindy & Bert uit Duitsland. De plaat stond in 1973 wekenlang in de Europese hitlijsten.

 

 

 
Translate »
Share This