Dries Holten is op 84-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend geworden als Andres, de helft van het populaire duo Sandra en Andres, dat hij samen vormde met Sandra Reemer. De twee artiesten werden in 1966 bij elkaar gebracht door Hans van Hemert. Tien jaar lang wist het duo de Veronica Top Veertig te bestormen met hits als “Storybook Children”, “Those Words” en “Let Us Pray Together”.

Als duo behaalden zij een vierde plaats tijdens het Eurovisiesongfestival van 1972 met “Als het om de liefde gaat.” Winnaar dat jaar was de inzending van Luxemburg: Vicky Leandros met “Après toi”. Met diezelfde Vicky en o.a. Hildegard Knef en Demis Roussos maakten ze in 1972 de gelegenheidssingle “Auntie” voor de jarige BBC.  Na de samenwerking met Sandra Reemer vormde hij een nieuw duo met Rosy Pereira onder de nam Rosy & Andres en scoorde zo een hit met ‘Sausalito’.

Andres schreef ook voor andere artiesten.  Zo schreef hij de tekst van de Duitse superhit ‘Immer wieder Sonntags’ van het duo Cindy & Bert. Andres overleed al een week geleden op woensdag 15 april aan de gevolgen van kanker, maar zijn familie koos er voor om te wachten met de bekendmaking tot na de crematie, die in beslotenheid in Limburg heeft plaatsgevonden.

 
Translate »
Share This