• Twitter
  • Facebook
Credits: Albin Olsson , Wikipedia

VandaagRadio en Hitzound organiseren dit jaar een Eurovisie Top 40. Daarvoor hebben we jullie hulp nodig! Breng hier jouw stem uit op je favoriete Eurovisie nummers aller tijden. De lijst zal worden uitgezonden op zaterdag 6 mei op VandaagRadio met DJ Corné Wolfs en op Rivierenland Radio met DJ Rob de Vaan (14.00-17.00). Op Rivierenland Radio zullen Erik Beks, Dick Westerdijk en Kees Veerman voor flitsende songfestival bijlages zorgen tussen 12.00 en 14.00 en 17.00 en 23.00 uur.

Je kunt alleen stemmen op liedjes die zijn ingezonden naar het Songfestival, vanaf 1956 tot nu.  Heb JIJ al gestemd? Dat kan op www.hitzound.com of op de FB pagina van Hitzound, bij een Songfestival tip.

In 2016 nam Douwe Bob namens Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival. Het werd georganiseerd in het Zweedse Stockholm. Een jaar eerder won Mans Zelmerlöw met ‘Heroes’. Het liedje ‘Slow down’ schreef Douwe Bob samen met zijn band.  De ruwe versie van het nummer was al klaar in september 2015 toen hij werd uitverkozen deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival. Na die tijd werd er nog gesleuteld aan het lied, dat op 4 maart 2016 aan het publiek werd bekendgemaakt.

‘Slow down’ gaat over onthaasting in het drukke moderne leven. Het nummer van Douwe Bob haalde de finale, waar het vervolgens op een keurige 11e plaats terecht kwam. Tijdens de finale was een reusachtige klok te zien, die niet vooruit maar achteruit liep. “je moet rustig aan doen vriend, gewoon rustig aan’, aldus Douwe Bob. Om zijn boodschap extra kracht bij te zetten, lastte Douwe tijdens zijn optreden tien seconde stilte in. ‘Slow down’ behaalt de 18e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This