Vandaag viert Dotan Harpenau zijn 34e verjaardag. Je kent hem natuurlijk beter als Dotan. Zijn muziek carrière kwam op stoom, nadat hij in 2010 een contract tekende bij EMI Group. Dit resulteerde in opnames voor zijn debuutalbum ‘Dream parade in Los Angeles’ dat nog datzelfde jaar uitkwam. Een succes werd het niet, maar 3FM verkoos hem wel tot 3FM Serious Talent. De eerste single ‘This Town’ werd Megahit en een bescheiden succes in de Nederlandse Top Veertig.

In 2012 trad hij op in het voorprogramma van Gavin DeGraw en verzorgde hij het voorprogramma van Sinéad O’Connor in Paradiso. Hij werkte vervolgens aan zijn tweede album ‘7 Layers’, dat in januari 2014 uitkwam en debuteerde op nummer 2 van de Album Top 100. Van deze plaat werd het nummer ‘Home’ het grote succes waarvan hij gedroomd had. Het werd uitgeroepen tot Megahit en Alarmschijf en bereikte een 2e plaats in Nederland. ‘7 Layers’ werd één van de meest succesvolle albums in Nederland en verbleef 169 weken in de albumlijst.

In het voorjaar van 2018 publiceerde de Volkskrant na eigen onderzoek, dat de zanger vanaf 2011 op grote schaal gebruik maakte van nepaccounts. Dit onderzoek was in augustus 2017 gestart, naar aanleiding van publieke twijfel over een ontmoeting met een fan in een vliegtuig waarover Dotan twitterde; een verhaal dat destijds viraal ging en door meerdere grote bladen was opgepikt. 2018 werd voor Dotan een zwaar jaar en hij was geruime tijd uit beeld. Uiteindelijk gaf hij toe achter de nepaccounts te zitten en maakte schoon schip. Intussen is alles vergeven en vergeten en heeft de zanger een nieuwe start gemaakt. Met de single ’Numb’ schoot hij vorig jaar raak, maar de daarop volgende singles ‘Letting go’, ‘Bleeding’ en ‘No words’ werden geen noemenswaardige hits.

 
Translate »
Share This