Vandaag viert Debbie Jenner haar 63 verjaardag. Gefeliciteerd! Je kent haar beter als Doris D, de frontvrouw van Doris D & The Pins.  Ze vestigde zich op 20-jarige leeftijd in Nederland om daar een balletschool te beginnen. Ze werkte hierin onder andere met de meidengroep Babe. In 1980 werd ze gevraagd voor Top Pop, om zo in Nederland het gezicht te worden van het studioproject Lipps Inc, dat een nummer 1 hit scoorde met ‘Funky town’.

Jenner’s opvallende verschijning, was ook Piet Souer, producer van onder andere Luv’ niet ontgaan en hij vroeg haar om leadzangeres te worden in een nieuwe, door hem te formeren, meidengroep genaamd Doris D & The Pins. Het eerste nummer dat Jenner inzong voor de groep was ‘Shine up’, dat verder al volledig klaar was. Niet veel mensen weten, dat de achtergrondzang op het nummer verzorgd werd door Trudy van den Berg, bekend als zangeres Saskia van Saskia & Serge. De plaat bereikte in februari 1981 de nummer 1-positie van de Nederlandse Top Veertig. Hierna volgden de singles Dance on, dat de 2e positie bereikte, en The Marvellous Marionettes, dat op de 8e positie⁰ bleef steken, gevolgd door een album waarop, behalve Jenner, ook Van den Berg, Jody Pijper en Luv’-zangeres José Hoebee als zangeres te horen waren.

Na een breuk met The Pins in 1982, die zelfstandig verdergingen onder de naam Risqué, stelde Jenner een nieuwe The Pins samen met danseressen uit Engeland. Op de eerst volgende single Jamaica was Jenner echter zelf niet te horen. Hierna ging het snel minder met de band. In 1983 bracht Jenner, onder de naam Doris D., een elpee uit met aerobicsinstructies, die erg populair was. Nadat in 1984 een comeback met nogmaals een nieuwe samenstelling van The Pins slechts een bescheiden hitnotering opleverde, gaf zij haar zangcarrière op om zich geheel te richten op choreografie, onder andere voor de Dolly Dots, en aerobicsinstructievideo’s.

In 2013 keerde Debbie terug naar Engeland.  Sinds vorig jaar geeft zij ook lessen online aan consumenten en instructeurs via ‘Debs Online Health Club’.

 
Translate »
Share This