Op 31 maart 1982 kondigen The Doobie Brothers aan, dat ze er mee gaan kappen. De Amerikaanse band wordt in 1969 opgericht door zanger/gitarist/songschrijver Tom Johnston en drummer John Hartman. De uiteindelijke bandnaam wordt bedacht door een huisgenoot van Johnston; het is hem opgevallen dat de jongens gek zijn op doobies (de Californische benaming voor joint, stickie).

In 1972 breken The Doobie Brothers internationaal door met de single ‘Listen to the Music’, die de 11e plaats in de Billboard top 100 haalt. Het tweede album ‘Toulouse Street’ wordt beloond met platina. Hunversie van “Jesus Is Just Allright’ (eerder gedaan door The Byrds) wordt hun tweede Top 40 hit. Ook ‘Long Train Runnin’ en ‘China Grove’.

Begin 1975 komen de Doobie Brothers naar Nederland voor twee concerten in de Amsterdamse Jaap Edenhal (29 en 30 januari) en een bezoek aan de Toppop-studio om het dan drie jaar oude Listen To The Music te playbacken. Ditmaal bereikt het nummer de top tien van de Top 40. The Doobie Brothers mogen dan wel in 1982 uit elkaar gaan: vijf jaar later is er een wederopstanding en scoort de groep met ‘What A Fool Believes’ en ‘The Doctor’.

 

TOP 10 Doobie Brothers

 

01   Listen To The Music
02   What A Fool believes
03   Jesus Is Just Allright
04   Takin’ It To The Streets
05   China Grove
06   Long Train Runnin’
07   Minute By Minute
08   Real Love
09   Natural Thing
10   Need A Little Taste Of Love

 

 

 
Translate »
Share This