• Twitter
  • Facebook
Credits: ABC Television

Vandaag viert Donny Osmond zijn 65e verjaardag. Gefeliciteerd! Nu een man van middelbare leeftijd, maar in de seventies was hij een heuse hartenbreker. Zijn carrière begon hij samen met zijn broers in The Osmonds en later had hij een succesvolle solo carrière. Min of meer hadden The Osmonds veel te danken aan Andy Williams, die de zingende Mormonen familie regelmatig uitnodigde in zijn TV show.

In 1971 hadden The Osmonds hun eerste nummer 1-hit in Amerika met ‘One Bad Apple’. Binnen de 2 maanden na deze release werden ze tot tieneridolen gebombardeerd en begonnen ze aan tournees die hen rond de wereld zou brengen. In Nederland kwam het grote succes in 1972 met ‘Crazy Horses’. Ook al dankzij een TV programma: ditmaal geen Andy Williams maar Mies Bouman. Zij nodige The Osmonds uit voor het razend populaire Eén van de Acht. Nooit zat er zoveel jeugd in het publiek als tijdens die uitzending van Mies. Binnen no time stond ‘Crazy Horse’ op 1 in de Veronica Top Veertig.

Dat lukte ook met de opvolger ‘Down by the Lazy River’. Andere grote hits waren o.a. ‘Goin’Home’, ‘One Way Ticket to Anywhere’ en ‘Love Me For A Reason’. Solo brak Donny al in 1972 door met ‘Puppy Love’, een cover van Paul Anka. Ook ‘The twelfth Of Never’ en ‘Young Love’ brachten Donny naar de hoogste regionen van de internationale hitlijsten. Samen met zijn zus Marie Osmond scoorde hij in Nederland drie hits, waarvan ‘I`m Leaving It All Up To You’ de grootste hit werd en hoog in de top tien wist te scoren. In 2007 wijdde Oprah Winfrey een hele uitzending aan het 50-jarig jubileum van The Osmonds. Donny’s meest recente album heet ‘Start again’. (2021)

 
Translate »
Share This