Op 17 maart 1973 ging de Alarmschijf van Radio Veronica naar ‘The Twelfth Of Never’ van Donny Osmond. Het was een cover van Johnny Mathis, die er in 1957 een hit mee had. Mathis had het niet geschreven: dat waren Jerry Livingston en Paul Francis Webster. Ook Cliff Richard nam het nummer op (1964). Donny was het populairste bandlid van The Osmonds.  Min of meer hadden The Osmonds hun doorbraak te danken aan Andy Williams, die de zingende Mormonen familie regelmatig uitnodigde in zijn TV show.

In 1971 hadden The Osmonds hun eerste nummer 1-hit in Amerika met ‘One Bad Apple’. Binnen de 2 maanden na deze release werden ze tot tieneridolen gebombardeerd en begonnen ze aan tournees die hen rond de wereld zou brengen. In Nederland kwam het grote succes in 1972 met ‘Crazy Horses’. Ook al dankzij een TV programma: ditmaal geen Andy Williams maar Mies Bouman. Zij nodige The Osmonds uit voor het razend populaire Eén van de Acht. Nooit zat er zoveel jeugd in het publiek als tijdens die uitzending van Mies. Binnen no time stond ‘Crazy Horse’ op 1 in de Veronica Top Veertig.

Dat lukte ook met de opvolger ‘Down by the Lazy River’. Andere grote hits waren o.a. ‘Goin’Home’, ‘One Way Ticket to Anywhere’ en ‘Love Me For A Reason’. Solo brak Donny al in 1972 door met ‘Puppy Love’, een cover van Paul Anka. Ook ‘The twelfth Of Never’ werd een grote hit. In Engeland bereikte Donny de 1e plaats. In de Veronica Top Veertig was een nummer 10 positie de hoogste notering.

 
Translate »
Share This