Dominic Grant, bekend als boegbeeld van de Guys & Dolls en in latere jaren de mannelijke helft van het Britse zangduo Grant & Forsyth, is woensdag op 71-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vrijdag bekendgemaakt. In een verklaring laat zijn vrouw Julie Forsyth weten: „Met groot verdriet moet ik mededelen dat ik mijn lieve Dominic op woensdag 18 november plotseling heb verloren aan een abdominaal aorta aneurysma (…) Hij was een geweldige echtgenoot, vader, broer en kersverse opa. Mijn hart is gebroken.”

Dominic Grant vierde nog niet zolang geleden, op 21 augustus zijn verjaardag.  Samen met zijn vrouw Julie Forsyth maakte hij in de seventies deel uit van de Guys & Dolls en later vormde hij het duo Grant & Forsyth. Met de Guys & Dolls werd ‘You`re my world’ een dikke nummer 1 hit in de Nederlandse Top Veertig. De leukste plaat blijft hun doorbraak hit:  ‘There`s a whole lotte a loving’. 

Dominic`s vrouw schreef en componeerde daarnaast het nummer ‘Go’ voor de Schotse zanger Scott Fitzgerald. Fitzgerald behaalde er een tweede plaats mee op het Eurovisiesongfestival 1988 achter winnares Céline Dion (die het nummer Ne partez pas sans moi zong) na een zeer spannende puntentelling met slechts één punt verschil. Dominic Grant en Julie Forsyth verzorgden beiden, naast Des Dyer van Jigsaw, de achtergrondzang.

 
Translate »
Share This