• Twitter
  • Facebook

Credits: Carrere

Op 9 augustus, maar dan in 1980,  ging de Alarmschijf van de Nederlandse Top 40 naar ‘Hela di ladi lo’ van de Dolly Dots. Het nummer werd geschreven door Peter van Asten en Richard Debois, en stond op hun 2e album ‘American dream’. Peter van Asten en Richard de Bois hadden in 1978 het idee een meidengroep te formeren en vroegen Angéla Kramers als eerste. Kramers was actief in het TROS Top 50-ballet en haar mededanseressen Anita Heilker, Esther Oosterbeek (eerder in The Surfers met de hit “Windsurfin” in 1978) en Patty Zomer werden ook aangetrokken. Hoewel de vier enthousiast waren, hadden ze geen zangervaring. Van Asten en De Bois benaderden Angela Groothuizen (The Howling Hurricanes) om de leadzangeres te worden.

Groothuizen had hier aanvankelijk geen trek in, maar droeg Ria Brieffies (The Vips) aan. Brieffies vond dit een goed idee. Ze maakte kennis met de andere vier leden. Groothuizen ging mee met Brieffies, zonder het voornemen zich aan te sluiten. Het klikte echter tussen de zes jonge meiden, waarna Groothuizen besloot toch mee te doen. Zes leden vonden de producers eigenlijk te veel, maar onder druk van de zes stonden ze het toe. De Dolly Dots waren geboren. De eerste singel (Tell it alla bout) ‘Boys’ sloeg onmiddellijk aan en bereikte in Nederland de top tien. De opvolger ‘Radio’ haalde in Nederland de top tien net niet, maar werd een internationaal succes. Tot aan Japan toe!

Daarna volgden ‘Rollerskating’ en ‘We believe in love’. Het nummer ‘Hela di ladi lo’ was de 5e singel en de meest succesvolle tot dan toe van de Dolly Dots, want het nummer bereikte de 6e plaats in de Nederlandse Top 40.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This