Vandaag viert Paul Elstak zijn 53e verjaardag. De happy-hardcore DJ besteedde als kind zijn verdiende geld, dat hij kreeg voor het plukken van tomaten en werken bij McDonald’s, aan de aanschaf van platen. Daarmee oefende hij veel achter draaitafels, en kreeg daardoor het platenmixen onder de knie. Hij begon met optreden in buurthuizen en clubhuizen en werd in 1987 aangenomen als diskjockey in de Rotterdamse discotheek Bluetiek-In.

Zijn doorbraak beleeft Paul Elstak in 1991 met de release van “James Brown Is Still Alive”, het muzikale antwoord op L.A.Styles “James Brown Is Dead”. Een jaar later richt Elstak het eerste hardcorelabel in Nederland op, Rotterdam Records. Met dit label behaalt hij met de single Poing! van Rotterdam Termination Source de tweede plaats in de Top 40.

Met de opkomst vanaf eind 1994 van de nieuwe stroming happy hardcore met snelle vrolijke melodielijnen en zang, wordt een radiovriendelijke variant toegankelijk voor het grote publiek en scoort Elstak in dit genre een aantal hits. De eerst heet “Life Is Like A Dance”(1995), dat goed is voor de top 10. Met “Luv U More”, “Rainbow In The Sky” en “Don`t Leave Me Alone” bereiken al zijn singles de top 10. Het succes wordt na 1996 een stuk minder.

Met de titelsong “Turbo” van de film New Kids Turbo scoort Paul Elstak na bijna 14 jaar afwezigheid een gouden plaat. Ook werkt hij met twee hits van JeBroer, “Kind Van De Duivel” en “Engeltje”.

 

 

 
Translate »
Share This