Op 11 juli 1970 komt de Dizzie Man`s Band met hun debuutsingle ‘Tickatoo’ binnen in de Veronica Top Veertig. Volgens kenners leunde het nummer op ‘Down on the corner’ van Creedence Clearwater Revival. Het platenlabel van de groep ontkende dat: het was een traditional (volksliedje) en werd bewerkt door muziekproducent Richard de Bois en zanger Jacques Kloes. Hoe dan ook: het liedje wordt een grote hit en bereikt de top tien in Nederland en bij onze Zuiderburen prijkte het zelfs op nummer 1.

The Dizzy Man’s Band werd opgericht in 1968 door Jacques Kloes en leden van de toen al opgeheven band The Fellows uit Zaandam. Zij noemen zich aanvankelijk Take Five. In 1970 wordt de naam veranderd in The Dizzy Man’s Band. Behalve Jacques Kloes bestond de groep uit Dick Buysman (basgitaar), Herman Smak (toetsen), Joop Tromp (drums), Karl Kalf (trompet) en Klaas Versteeg (saxofoon).

Met de eerste single ‘Tell me it`s allright’, geïnspireerd op de sound van in de stijl van Blood, Sweat & Tears, wilde het nog niet lukken. De single flopt en de mannen besluiten en een nieuwe muzikale koers in te slaan. Het resultaat werd ‘Tickatoo’. Een gouden greep; het nummer bereikt de 6e plaats in de Veronica Top Veertig. Datzelfde jaar komt ook hun debuut LP ‘Dizzy do Tickatoo’ uit.

De Dizzie Man`s band weet met gemakkelijk in het gehoor liggende liedjes, een duidelijk aanwezige blazerssectie en melige lolbroekerij niet minder dan vijftien hits te scoren in Nederland met als grootste hits ‘A matter of facts’, ‘The show’ en ‘The opera’.  Frontman Jacques Kloes overleed in 2015 op 67-jarige leeftijd aan een hartstilstand.

 
Translate »
Share This