Disney wilde aanvankelijk dat ABBA de muziek zou maken voor de soundtrack ‘The Lion King’. De Zweedse supergroep bleek helaas op dat moment niet beschikbaar te zijn. The Lion King is één van de meest favoriete Disney verhalen. Het was Tim Rice, die in 1991 betrokken raakte bij het Lion King project en hem was gevraagd om aanbevelingen te doen, wie geschikt zou zijn om aan te trekken als componist.

Rice dacht aan Benny en Bjorn. Hij had eerder met de mannen van ABBA samengewerkt voor de muziek ‘Chess’, een politiek verhaal uit de Koude Oorlog. De musical draaide rond twee grootmeesters, één uit Amerika en één uit de Sovjet-Unie. ‘One Night In Bangkok’ was één van de meesterwerkjes, die deze musical opleverde. Helaas liep dit idee op niets uit, omdat ABBA’s Benny Andersson pas verloofd was en samen met Björn erg druk was met de musical ‘Kristina van Duvemåla’.

Daarop stelde Tim Rice voor om Elton John aan te trekken en die aanvaardde de uitnodiging gretig. Daarnaast werd Hans Zimmer aangetrokken.The Lion King ging op 15 juni 1994 in première en de soundtrack werd in 1994 één van de meest verkochte platen wereldwijd. Het is ook de enige soundtrack van een animatiefilm die een Diamond (10x platinum) -certificering ontving van de Recording Industry Association of America. Er is nu een fotorealistische computeranimatie-remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1994 gemaakt. Het album bevat de originele filmmuziek gecomponeerd door Hans Zimmer, de componist van de originele film uit 1994.

 

 

 
Translate »
Share This