• Twitter
  • Facebook

Dion Cooper en Mia Nicolai zijn uitgekozen, om Nederland te vertegenwoordigen op het komende Eurovisie Songfestival,  in Liverpool. Het tweetal is unaniem aangewezen door de selectiecommissie, aldus de organiserende omroep Avrotros.  Dion Cooper zou je misschien al kunnen kennen: hij heeft net zijn single ‘Bluejeans’ uitgebracht, waarmee hij genoteerd staat in de Verlanglijst, de nieuwe hitlijst van 3FM. Verder staat hij met zijn single al genoteerd in de TIP 40 van Hitzound. Dion bracht in 2021 zijn eerste muziek uit. Mia Nicolai debuteerde een jaar eerder met haar single ‘Set me free’.

Het nummer, waarmee ze zullen afreizen naar Engeland, is al bekend. Dion en Mia schreven het nummer samen met Duncan Laurence en zijn vriend & songwriter Jordan Garfiel, die hen bij elkaar hebben gebracht.  Hoe het nummer heet, zal later bekend gemaakt worden. RTL Boulevard sugggereerd de titel ‘Changing heights’. De komende maanden gaan ze met z’n vieren nog werken aan hun act. “Deze twee zijn individueel steengoede artiesten, maar toen ik die stemmen bij elkaar hoorde, ontstond hetzelfde gevoel als bij Arcade”, legt Laurence uit. “Ik dacht: hier gebeurt iets magisch, we moeten hier meer mee.”

Mia en Dion zelf noemen hun deelname een geweldige kans. “Het voelt fantastisch en nog een beetje onwerkelijk dat de selectiecommissie voor onze song heeft gekozen, maar we zijn er klaar voor om Europa iets positiefs te brengen.”

 
Translate »
Share This