“Op een nacht werd ik wakker en dacht ik na over mijn buik en de betekenis die mijn buik heeft en voor alle vrouwen” aldus DINA. Haar nieuwe single HUMBLED is een nummer over het verlies van een ongeboren kind, maar het gaat niet zozeer over het verdriet, eerder over de troost die je kunt halen uit het feit dat je altijd nog met elkaar verbonden bent.

DINA: “sommigen noemen dat spirit, de ziel en noem maar op. Het maakt niet uit hoe we het noemen, ik denk dat wij allemaal de connectie kunnen voelen met ‘iets’ wanneer we iemand verloren hebben.” Voor de video van Humbled vroeg DINA twaalf vrouwen om hun eigen buik te filmen. Een intieme vraag, daar was ze zich bewust van: “Ik wil de buik van de vrouw vieren, eren en onze kwetsbaarheid en kracht op hetzelfde moment laten zien” legt ze uit.

De buik is een plek waar nieuw leven groeit, vanuit waar wij creëren. Je buik zwelt op als iets niet goed voelt. Het is het deel van ons lichaam waar onze kwetsbaarheid zit. We willen het beschermen als wij ons niet veilig voelen. De buik praat met ons, geeft aan wanneer iets goed voelt en wanneer niet. Het is de plek vanuit waar creativiteit ontstaat, nieuw leven kan groeien en vanuit waar wij onze kracht ervaren.

Vrijdag 20 november brengt zangeres Dina de video uit. HUMBLED is afkomstig van het eerdaags te verschijnen tweede album ‘Heart’.

 
Translate »
Share This