Op 8 september 1973 komt Demis Roussos binnen in de Veronica Top Veertig met ‘My Friend the Wind’. Het is voor de Griekse zanger zijn eerste nummer 1 hit in deze hitlijst. In De Daverende Dertig van Hilversum 3 lukte hem dat overigens al eerder met ‘My reason’. Het nummer ‘My friend the wind’ werd geschreven door Stelios Vlavianos en Alec R. Costandinos en staat op de LP ‘Forever and ever’. De titelsong was eerder dat jaar al goed voor een top 3 hit in Nederland.

Demis Roussos werd geboren in Egypte als zoon van Griekse ouders die alles verloren na de Suez crisis (1956) en daarop in 1961 naar Griekenland terugkeerden. In Griekenland was Roussos lid van een aantal groepen zoals The Idols, We Five, The Mini’s en The Papathanassiou Set. Na hun aankomst in Parijs in het voorjaar van 1968 wordt die laatstgenoemde band omgedoopt door producer Lou Reizner tot Aphrodite’s Child. In deze laatst genoemde band zat o.a. ook Vangelis.

Met Aphrodites Child scoorde Roussos in de jaren 1968-1971 een aantal hits in Europa, zoals Rain and tears, Marie Jolie, It’s five o’clock en Spring summer winter and fall. Met ‘I want to live’ scoorde Aphrodites Child in Nederland een nummer 1 hit. De groep viel in 1971 uit elkaar, waarna Demis Roussos startte met zijn solo carrière, die zeer succesvol zou zijn. 1973 werd sowieso een gouden jaar voor de Griekse zanger, want ook ‘Schönes Mädchen aus Arcadia’ bereikte de eerste plaats.

 
Translate »
Share This