Terug naar 7 februari 1976! Op deze dag ging de Troetelschijf naar ‘Walk away from love’ van David Ruffin. Het soulnummer werd geschreven door Charles Kipps en Van McCoy was de producer. Deze McCoy was niet alleen een succesvol producer, maar had zelf ook internationale hits met o.a. ‘The hustl’ en ‘Soul cha cha’.  Ruffin maakte eerder, tussen 1964-1968, deel uit van The Temptations. Zo had Ruffin bijvoorbeeld de leadvocals in ‘My Girl’ en ‘Ain’t Too Proud to Beg’.

Ruffin raakte echter verslaafd aan cocaïne en begon repetities en optredens te missen. Ook wilde hij (en zijn vriendin Tammi Terrell,  niet meer samen reizen met de andere Temptations. Het tweetal verkoos een aangepaste limousine (met de afbeelding van zijn kenmerkende zwarte bril op de deur geschilderd). Nadat de naam van de Supremes begin 1967 was veranderd in Diana Ross & the Supremes, vond Ruffin dat hij het middelpunt van de Temptations moest worden, net zoals Diana Ross dat was voor haar groep. De spanningen binnen de groep stegen. Uiteindelijk werd Ruffin op 27 juni 1968 ontslagen bij The Temptations.

Ruffin ging solo en ‘My Whole World Ended’ (The Moment You Left Me) was in 1969 zijn eerste solo single. Het kwam net als van The Temptaions, uit bij het Motown label en leverde een 9e plaats op in de Billboard Hot 100. ‘Walk away from love’ werd zijn tweede en laatste Amerikaanse top tien hit. Het nummer stond op zijn solo album ‘Who I am’. Hoewel een millionseller in Amerika, behaalde David Ruffin geen notering in de Nationale Hitparade met ‘Walk away from love’.

 
Translate »
Share This