• Twitter
  • Facebook
Foto: ABC Television, Wikipedia

Op 21 oktober, maar dan in 1972, komt David Cassidy binnen in de Daverende Dertig met ‘How can I be sure?’. Het nummer werd geschreven door Felix Cavaliere en Eddie Brigati en werd voor het eerst op een single gezet door The Young Rascals in 1967. Deze twee heren schreven ook de hit ‘Groovin’’ voor diezelfde groep. O.a.  ook Dusty Springfield en David Cassidy namen het nummer op.  De versie van Cassidy werd internationaal de meest succesvolle en was te vinden op zijn album ‘Rock me baby’.

David Cassidy brak wereldwijd door in de rol van Keith Partridge in de televisieserie The Partridge Family (1970-1974). De serie maakte van Cassidy een waar tieneridool. De massahysterie rond zijn optredens kreeg zelfs een eigen naam: “Cassidymania”. Tijdens een dringpartij bij een concert in het Londense White City Stadium vond in 1974 helaas een 14-jarig meisje de dood.  Met de sitcomserie met een muzikale familie scoorde Cassidy een nummer 1 hit in de Veronica Top Veertig met ‘I think I love you’ (1972). Solo scoorde hij in Nederland zijn grootste hit met ‘How Can I Be Sure’. Het nummer behaalde de 13e plaats in de Daverende Dertig. Er is nog een video gemaakt op het vliegveld van Schiphol, daar David Cassidy geen tijd had voor een bezoek aan de Top Pop studio. Daar wist de AVRO wat op: zij plaatsten de Top Pop letters op Schiphol, waar het tieneridool menig meisjes-  en jongensharten liet smelten.

 In Amerika en Engeland was het succes van Cassidy nog vele malen groter. ‘Daydreamer’ was in 1973 een nummer 1 hit in Engeland en ‘Cherish’ behaalde de 1e plaats in de hitlijsten van Australië en Nieuw-Zeeland, de 2e plaats in Engeland en de 9e in Amerika.

 
Translate »
Share This