• Twitter
  • Facebook

Credits: Rik Walton, Wikipedia

Op 26 mei, maar dan in 1979, kwam David Bowie binnen in de Nederlandse Top Veertig met ‘Boys keep swinging’. Hij schreef het nummer samen met Brian Eno. ‘Boys Keep Swinging’ stond op zijn album ‘Lodger’.  Tijdens de opnamen voor Lodger wilde Bowie een garageband-stijl vastleggen voor dit nummer. Producer Brian Eno dacht dat de beste manier om dit te bereiken was om de band van instrumenten te laten wisselen, en Bowie was het met hem eens.

Het nummer bevat precies dezelfde akkoorden als de B-kant “Fantastic Voyage”, dat ook op het album ‘Lodger’ staat. Tijdens een interview in 1979 zei Bowie over het nummer: ” The idea of ‘Boys’ was to write an ultra-chauvinist overkill song, and do it strictly tongue in cheek. I find it very amusing.”  Voor het eerst sinds “Sound and Vision” uit 1977 bereikte Bowie in thuisland het Engeland weer de top 10 van de UK Singles Chart met “Boys Keep Swinging”.

Bowie’s platenlabel RCA Records koos er niet voor om het nummer op single uit te brengen in Amerika en bracht “Look Back in Anger” uit.  ‘Boys keep swinging’ behaalde de 17e plaats in de Nederlandse Top Veertig.

 
Translate »
Share This