• Twitter
  • Facebook

Credits: Anxious Records, RCA

Op 17 oktober, maar dan in 1989, komt ‘Lily Was Here’ van David A. Stewart met Candy Dulfer binnen in de Nationale Hitparade. Heel bescheiden nog, op nummer 95. Het nummer werd zowel geschreven als geproduceerd door David A. Stewart, ook actief als de mannelijke helft van Eurythmics. Het nummer werd geschreven voor de de soundtrack van de Nederlandse film De kassière, ook bekend onder de Engelse titel Lily Was Here.  Dave Stewart nodigde Candy Dulfer uit om saxofoon te spelen op het nummer.

Volgens Candy’s vader Hans Dulfer, werd de opname in één keer opgenomen. Feitelijk was het een soort van jamsessie en op dat moment helemaal niet bedoeld om uit te brengen. Deze jamsessie werd gedaan aan het einde van een opnamedag voor de film De kassière.  Maar Dave Stewart bedacht zich en besloot later om ‘Lily was here’ uit te brengen als singel.  Met succes, want het nummer werd een heuse wereldhit en prijkte in hitlijsten van o.a. Amerika, Engeland en Australië. In de Nationale Hitparade behaalde ‘Lily was here’ zelfs de eerste plaats.

In een interview met NPO Radio 2 legde Candy uit gemengde gevoelens te hebben gehad om zo vroeg in haar carrière een wereldhit te scoren. “Voor mezelf voelde het heel onveilig, want ik wilde mezelf nog niet aan de wereld laten zien. Ik wilde eerst nog tien jaar beter worden en dan ben ik er”, aldus Candy.  “Allemaal heel eng en raar.” Het moedigde Candy aan om muziek te schrijven voor een eigen album, die ook succesvol werd: ‘Saxuality’.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This