• Twitter
  • Facebook

Terug naar 19 februari 1977! Op deze dag ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘Rich girl’ van Hall & Oates. Het nummer werd door de blonde helft, Daryl Hall, geschreven en verscheen als eerste single van hun vijfde studioalbum ‘Bigger Than Both of Us’.  Vaak is gesuggereerd dat die ‘Rich Girl’ Patricia Hearst was, de verwende dochter van de rijke krantenmagnaat William Randolph Hearst. Patricia was een miljonairsdochter, die op jonge leeftijd werd ontvoerd door een linkse splintergroepering en tijdens haar ontvoering meewerkte aan een bankoverval.

JohnOates vertelt hoe het werkelijk zit: “Daryl heeft het geschreven. Het gaat over een jongen die een fastfoodketen erfde van zijn rijke ouders.” Om precies te zijn gaat het over de ex van Halls toenmalige vriendin Sara Allen, die ook liedjes heeft geschreven voor Hall & Oates. Waarom er dan over een vrouw wordt gezongen in plaats van een man? Dat vond Daryl nu eenmaal beter klinken.

Het nummer ‘Rich girl’ wist de nummer 1-positie te bereiken in de Amerikaanse Billboard Hot 100. In de Nationale Hitparade behaalde het duo Hall & Oates de 15e plaats.

 
Translate »
Share This