Darryl Hunt, bassist van de Iers-Britse folk/ punkband The Pogues, is op 72-jarige leeftijd overleden. De band liet weten dat hij op maandagmiddag in Londen is overleden. “We kunnen niet in woorden uitdrukken hoe bedroefd we zijn”, schrijven The Pogues op Twitter. Een doodsoorzaak is nog niet bekend gemaakt.  Hunt voegde zich in 1986, vier jaar na de oprichting, bij de The Pogues. Niet lang nadat hij zich bij de groep had gevoegd, werd ‘The Irish rover’ met The Dubliners een grote hit in Engeland en Ierland.

De derde LP, ‘If I Should Fall From Grace With God’ (1988), wordt door velen als het hoogtepunt van de band beschouwd. De plaat werd bekroond met goud in Engeland . Op deze plaat staat onder meer het nummer ‘Fiesta’, dat ook in Nederland een bescheiden hit werd. Maar ook het meest bekende nummer van de groep: ‘Fairytale of New York’ met Kirsty MacColl. Dit kerstnummer keert jaarlijks terug in de internationale streaming lijsten en is inmiddels in Engeland goed voor vier maal platina.   

Darryl Hunt bleef tot de groep in 1996 uit elkaar ging. In 2001 kwamen The Pogues weer bij elkaar en ook Hunt keerde terug. In 2014 stopte de band weer.  De bassist schreef ook nummers voor The Pogues. Zo was zijn song ‘Love You Till The End’ te horen in films als ‘Mystery’, ‘Alaska’ en ‘P.S. I Love You’.

 
Translate »
Share This