Daft Punk stopt er mee! Na 28 jaar valt het doek voor het dance duo. Dat nieuws maakt het Franse DJ duo bekend in de acht minuten durende video ‘Epilogue’.  In 1993 richtten Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo de groep Daft Punk op in Parijs. Vier jaar later kwam hun debuut album ‘Homework’ uit. De groep is vooral bekend van hun hits ‘Around the World’ (1997), ‘Da Funk”(2001), ‘One More Time’ en ‘Harder, Better, Faster, Stronger’.

Met hun albums ‘Homework’ (1997) en ‘Discovery’ (2001) voor een revolutie in de dancemuziek. Ze zorgden voor een cross-over tussen de dance en de rock en hun live shows waren onvergetelijk ervaringen. In 2013 leverde Daft Punk nog het laatste volledige studio-album af: ‘Random Access Memories’, met daarop de megahit ‘Get Lucky’. Ook werkte Daft Punk nog mee aan meerdere singles van The Weeknd, waaronder ‘Starboy’ en ‘I Feel It Coming’ (2016).

In de clip staan de twee tegenover elkaar om vervolgens uit elkaar te gaan terwijl een onheilspellende wind klinkt. Er wordt geen woord uitgewisseld en op een gegeven moment laat de man in de gouden helm een timer aflopen op de rug van de man met de zilveren helm. Die laatste loopt weg en na een minuut ontploft hij. Muziek zwelt aan en de man in de gouden helm loopt de zonsondergang tegemoet. De video eindigt met de jaartallen 1993-2021, de jaren dat de twee actief waren.

 
Translate »
Share This