27 januari 1947 was de geboortedag van D.C.Lewis.  Tegen het einde van de jaren zestig begint de Arnhemse zanger met het schrijven van liedjes en vertaalt Duitse nummers naar het Nederlands. In 1969 nam hij deel aan het Nationale Songfestival met het nummer ‘Linda’, geschreven door Harry Sacksioni.  Hij won niet: dat lukt Lenny Kuhr met haar ‘Troubadour’. Maar zijn deelname aan de voorronde trok wel de aandacht van producer Hans van Hemert.  Hij wilde graag met hem een plaat opnemen.

Dat gebeurde, nadat het label Phonogram ondersteboven was van een demo, geschreven door Joop Stokkermans (muziek) & Gerrit den Braber (tekst). Met het uitgesproken religieuze nummer ‘Mijn Gebed’ wist hij in 1970 vier weken lang de Veronica Top Veertig aan te voeren. Het orgelspel op het nummer, dat in bijna elke editie van de Top 2000 is terug te vinden, was van de fameuze kerkorganist Feike Asma.

Eigenlijk was Ruud Eggenhuizen, zoals hij werkelijk heet, niet zo happig op zo`n christelijke release, maar het succes was zo groot, dat het label hem wist over te halen meer van dit soort nummers op te nemen, zoals ‘Mijn Testament’ (1970) en ‘Eva Magdalena’ (1971). In 1972 trok D.C. Lewis met een eigen show langs theaters in Nederland. Ook maakt D.C. Lewis geruime tijd deel uit van de Dance and Showband van José Marcello. De spierziekte fibromyalgie dwingt hem in de jaren tachtig helaas te stoppen. DC Lewis overleed in 2000 en werd 53 jaar.

 
Translate »
Share This