Op 22 juni 1953 viert ook Cyndi Lauper haar verjaardag. Zij wordt vandaag 69 jaar. Gefeliciteerd! De Amerikaanse zangeres brak ongeveer gelijktijdig door in Nederland met Madonna. Ze brak door bij ons met ‘Girls just want to have fun’. Het nummer werd geschreven door Robert Hazard, die het trouwens ook als eerste als demo opnam met ‘Girls are having sex’  als titel. Maar de versie van Robert Hazard and the heroes kwam nooit officieel op single uit.

De versie van Cyndi Lauper wel! Daarvoor maakte Cindy wel enkele subtiele wijzigingen in de tekst. Robert Hazard hechtte er zijn goedkeuring aan. ‘Girls just wanna have fun’ werd de grote doorbraak voor de zangeres en het nummer groeide uit tot hét lijflied van zelfbewuste jonge meiden. Het liedje stond op Cyndi’s debuutalbum ‘She`s so unusual’. De single ‘Girls just wanna have fun’ werd vaak gebruikt in televisieseries zoals The Simpsons, Friends en Married… with Children, maar ook in enkele speelfilms en videospellen. Het nummer bereikte de 3e plaats in de Veronica Top Veertig.

Ervolgden meer hits, zoals ‘Time After Time (1984),  True Colors (1986) en “I Drove All Night” (1989). In 1985 werkte ze mee aan het nummer We Are the World. Lauper is getrouwd met David Thornton. In 1997 kregen ze een zoon. Nog niet zo lang geleden, in 2016, kreeg Lauper een ster op de Hollywood Walk of Fame.

 
Translate »
Share This