• Twitter
  • Facebook

Credits: Elvert Barnes

Vandaag viert Crystal Waters haar 62e verjaardag. Gefeliciteerd! De Amerikaanse brak in 1991 door met haar debuutsingel ‘Gypsy Woman’ (She’s homeless), dat in Amerika de top tien behaalde in de Billboard Top 100. In Nederland scoorde Crystal Waters er zelfs een nummer 1 hit mee. Voor die tijd werkte ze als medewerkster van de FBI in Washington. Samen met producers van the Basement Boys nam ze in het begin van de jaren negentig enkele demo’s op, waaronder ‘Gypsy Woman’. Dankzij het la la dee la da da-refrein werd het onverwacht een wereldhit.

Dat overviel haar producers nogal. Terwijl de zangeres op tournee was in Europa, stelden ze haastig haar album ‘Surprise’ samen uit het beperkte aantal demo’s dat de zangeres met hen had opgenomen. Begrijpelijk dat Waters niet blij was van het raffelwerk. Toch werd de opvolgende singel ‘Makin’ Happy’ een bescheiden succes.

In 1994 bracht Crystal ‘100% Pure Love’ uit van het album ‘Storyteller’. De singel werd Alarmschijf en bereikte in de Nederlandse Top 40 de elfde plaats. In Amerika stond ‘100% pure love’ maar liefst 42 weken in de Billboard Hot 100. In haar eigen land werd ‘Say… If You Feel Alright’ ook nog een top 40 hit. Daarna bleef Crystal dankzij verschillende clubhits internationaal succesvol. Zo bereikte in 2003 de singel ‘My Time’ de Britse Top 40. In 2007 scoorde ze met Alex Gaudino ook nog een hit met ‘Destination Calabria’. In Australië kreeg ze voor deze track een platina plaat uitgereikt.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This