Corrie van Gorp, comédienne, zangeres en actrice is overleden. Dat heeft haar familie maandag naar buiten gebracht. De Rotterdamse stierf afgelopen zondag op 78-jarige leeftijd in haar slaap. Zij was de dochter van Piet van Gorp, die deel uitmaakte van het populaire accordeontrio The Three Jacksons. Corrie werd aan het begon van de seventies landelijk bekend toen zij samen met Willem Nijholt optrad in twee theatershows van Wim Sonneveld. 

In 1975 speelde Van Gorp een van de hoofdrollen in de musical Een kannibaal als jij en ik van Freek de Jonge en Bram Vermeulen. Hetzelfde jaar was zij voor het eerst te zien in een revue van André van Duin. Met Andre en Frans van Dusschoten werden ze razend populair onder het publiek. Zeker ook dankzij de typetjes, die Van Duin en Van Gorp samen vertolkten. De meest hilarische was hun rol als meneer en mevrouw De Bok.

Andre bezorgde Corrie ook een aantal carnaval hits en filmrollen. Als zangeres brak ze door in 1976 met ‘Me soezafoon’, dat haar een 11e plaats bezorgde in de Nederlandse Top Veertig. Een jaar later verscheen haar grootste single succes: ‘Zo slank zijn als je dochter’, dat de 4e plaats bereikte.   Ook met nummers als ‘Alie van de Wegenwacht’ (1980) en ‘Ik ben tamboer’ (1981) had Van Gorp veel succes. Met  Tol Hansse en Clous van Mechelen maakte de Rotterdamse de LP ‘Corrie van Gorp’ (1978), met daarop onder andere de single ‘Een Hollandse Boerenmeid’.

Nadat Van Gorp zich terugtrok uit het theater, woonde zij jarenlang in het buitenland. Later keerde ze weer terug naar Rotterdam. In 2009 was Van Gorp voor het laatst te zien op televisie als mevrouw De Bok, in de wekelijkse Dik Voormekaar Show van André van Duin en Ferry de Groot.  Daarna trok zij zich terug uit het openbare leven.  In 2018 werd in het Oude Luxor Theater in Rotterdam een vitrine ingericht met de originele kleding van typetje mevrouw De Bok, als eerbetoon aan Corrie Van Gorp, een groot comédienne.

 
Translate »
Share This