Op 18 april 1970 komen Corry en de Rekels binnen in de Daverende Dertig met ‘Huilen is voor jou te laat’. Willem van Kooten is dan nog de presentator van de Hilversumse hitlijst, die op dat moment nog wordt uitgezonden via de VPRO. Willem, alias Joost den Draaijer vond na zijn vertrek snel onderdak bij deze omroep. ‘Huilen is voor jou te laat’  werd geschreven door Pierre Kartner, alias Vader Abraham.  Zangeres van de groep was Corry Konings, kapster uit Sint Willibrord, die naast knippen en wassen en watergolven ook zingt bij de Mooks. Platenhandelaar Ries Brouwer ziet dat ze talent heeft en koppelt haar aan Pierre Kartner (Vader Abraham). Hij spoort haar aan zich aan te sluiten bij de Rekels.

Corry Konings is amper zestien jaar als ze toetreedt tot de Rekels. Met ‘Vaarwel! Ik Zal Geen Traan Om Je Laten’ hebben Corry & de Rekels hun eerste hit te pakken. Nog geen half jaar later verschijnt ‘Huilen Is Voor Jou Te Laat’.  In eerste instantie ging het nummer over de moeder van Konings, met wie ze dan al jaren geen contact (meer) heeft.  Zo werd ze opgevoed door haar oom en tante. Msaar als Corry de tekst inzingt, raakt ze hevig geëmotioneerd; de tekst komt te dichtbij.  Of de lyrics asjeblieft aangepast kunnen worden, vraagt ze dan aan Vader Abraham. Dat gebeurd.

‘Huilen is voor jou te laat’ werd opgenomen in de MC Studio in Nederhorst den Berg met geluidstechnicus Dick van der Meer. In de studio zijn aanwezig Corry Konings (zang), Pierre Kartner (2e stem), Jacques Wagtmans (gitaar), André de Jong (basgitaar), Jos van Zundert (orgel) en Nico Prins (slagwerk). Optredens door het hele land doen de rest: Nederland gaat los! Het nummer vliegt over de toonbanken en wordt een groot succes. Konings kan stoppen als kapster. In de Daverende Dertig bereikt ‘Huilen is voor jou te laat’ de 6e plaats. Bij Radio Veronica nog een plaatsje hoger en een superlange hit notering van 41 weken!

 
Translate »
Share This