Mariah Carey komt opnieuw voor een concert naar Nederland. Eind vorig jaar gaf de Amerikaanse een kerstconcert in de Ziggo Dome. Zelf zitten we niet te wachten op La Carey. Wij gaan voor een boycot.

Afgelopen week stond de zangeres te shinen in Saoedi-Arabië. Samen met o.a. Tiësto. Dat het land verantwoordelijk is voor zoveel burgerdoden en hongersnood in Jemen kan toch geen afweging zijn om af te zeggen? Dat journalist Jamal Khashoggi op gruwelijke wijze is vermoord in de Saoedische ambassade in Turkije doet kennelijk ook niet ter zake? De wereld draait om geld en daarom kiest Mariah voor cashen?

‘De regering gebruikt entertainment om de aandacht af te leiden van mensenrechtenschendingen’, zegt Omaima Al-Najjar, een Saoedische die in Italië asiel kreeg. Met haar opgerichte Women for Rights in Saudi Arabia probeerde ze Carey te bewegen het land te boycotten. Menigeen reageerde, zoals de Egyptisch-Amerikaanse journalist Mona Eltahawy, ‘weet je dat vrouwelijke activisten gemarteld zijn op bevel van kroonprins Mohammed?’

 

 

 
Translate »
Share This