Op 24 juli 1978 ging de Steunplaat van Frits Spits van start.  Elke dag staan we bij Hitzound stil bij alle opeenvolgende keuzes van de DJ, die met de Avondspits een van de meest populaire radioprogramma’s maakte op de Nederlandse radio.  Niet alleen dankzij de wekelijkse Steunplaat, maar ook met populaire rubrieken als “Kruip in de huid van…” en bovenal “De Poplimerick”.  Op 4 februari 1985 viel de keuze van Frits Spits op Commodores met ‘Nightshift’.  De track werd geschreven door Walter Orange, Dennis Lambert & Franne Golde en kwam uit op het beroemde label Motown.

‘Nightshift’ werd een nummer 1 hit in de Nederlandse Top veertig en dat zonder Lionel Richie!  Het nummer was de eerste single van hun gelijknamige elfde studioalbum.  “Nightshift’ werd opgenomen als eerbetoon aan de soulzangers Jackie Wilson en Marvin Gaye, die beiden overleden in 1984.  In het gedeelte van het nummer waarin Marvin Gaye bezongen wordt, wordt gerefereerd aan Gaye’s hit What’s Going On, terwijl in het gedeelte voor Jackie Wilson wordt gerefereerd aan Wilsons hits (Your Love Keeps Lifting Me) Higher and Higher en Baby Work Out.

Met “Nightshift” was het voor het eerst dat de Commodores weer een hit scoorden na het vertrek van Lionel Richie. Het was wereldwijd ook hun grootste hit na Richie’s vertrek, en haalde de 3e positie in de Amerikaanse Billboard Hot 100.

 
Translate »
Share This