• Twitter
  • Facebook
Credits: Nationaal Archief, Top Pop, Wikipedia

Vandaag viert Colin Blunstone zijn 77e verjaardag. Gefeliciteerd! De Britse zanger brak door met de band The Zombies. Hij vormde de groep in 1964 met toetsenist Rod Argent, gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy. Samen scoorden ze een behoorlijk aantal hits, waaronder ‘She`s Not There’ (later succesvol gecoverd door Santana) en natuurlijk “Time Of The Season’, een vette Veronica Top Veertig hit.

Als in 1968 er geen muziek meer zit in The Zombies, valt de band uit elkaar. Aanvankelijk is Colin Blunstone ook helemaal zat van de muziek business en neemt hij een baan aan bij een verzekeringsbedrijf. “Het was een grote teleurstelling. Ik moest echt de muziekbusiness uit. Ik meldde me bij een uitzendbureau. Anoniem werken op een groot kantoor sprak me aan”, aldus Blunstone.

Maar dit werk bleek gelukkig een bevlieging. In 1969 maakte Colin een start met zijn solocarrière in de muziek. Eerst onder de naam Neil McArthur. Zo kreeg ‘She`s Not There’ een tweede leven en werd het opnieuw een hit, ook!  ‘It’s Not Easy’ en ‘Never My Love’ waren enkele van zijn succesvolle tracks onder deze naam. In 1971 brengt Blunstone zijn eerste soloalbum ‘One Year’ uit, met o.a. ‘Caroline Goodbye’. Dit nummer ging over zijn verbroken relatie met fotomodel en actrice Caroline Munro). Van zijn tweede plaat ‘Ennismore’ worden ‘Andorra’, ‘I Don’t Believe In Miracles’ en ‘Wonderful’(1973) hits in de Nederlandse Top Veertig.

Blunstone werkte ook samen met diverse artiesten. Zo werkte hij als zanger bij The Alan Parsons Project mee aan de platen ‘Pyramid’ (1978), ‘Eye in the Sky’ (1982), ‘Ammonia Avenue’ (1984), ‘Vulture Culture’ (1985), en’ Gaudi’ (1987). Zo was ‘Old and Wise’ met The Alan Parsons Project een grote hit in de Nederlandse Top Veertig. Colin zong deze classic. “Still got that hunger” uit 2015 was zijn laatst verschenen album.

 
Translate »
Share This