Op 9 juni 1973 ging de Troetelschijf van Hilversum 3 naar ‘I want some more’ van Colin Blunstone. Het nummer van de Britse zanger is afkomstig van het tweede soloalbum ‘Ennismore’. Deze plaat leverde nog twee hits op: ‘Andorra’ en ‘I don’t believe in Miracles’. Colin brak door met de band The Zombies. Hij vormde de groep in 1964 met toetsenist Rod Argent, gitarist Paul Atkinson, bassist Chris White en drummer Hugh Grundy. Samen scoorden ze een behoorlijk aantal hits, waaronder ‘She`s Not There’(later succesvol gecoverd door Santana) en “Time Of The Season’, een vette hit.

In 1968 zit er geen muziek meer in The Zombies en valt de band uit elkaar. Een jaar later maakte Colin een start met zijn solocarrière. Eerst onder de naam Neil McArthur. Zo kreeg ‘She`s Not There’ een tweede leven en werd opnieuw een hit! Ook ‘It’s Not Easy’ en ‘Never My Love’ waren enkele van zijn succesvolle tracks onder deze naam. In 1971 brengt Blunstone zijn eerste soloalbum ‘One Year’ uit, met o.a. ‘Caroline Goodbye’. Dit nummer ging over zijn verbroken relatie met fotomodel en actrice Caroline Munro).

‘I want some more’ schreef Colin zelf, met als producers zijn voormalige Zombies maatjes Rod Argent en Chris White. Het liedje bereikte de 10e plaats in de Daverende Dertig.

 
Translate »
Share This