• Twitter
  • Facebook

Op 11 augustus 1979 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘We don’t talk anymore’ van Cliff Richard. Het nummer was geproduceerd door Bruce Welch (The Shadows) en geschreven door Alan Tarney. Het werd voor Cliff zijn 10e Britse nummer 1 hit en de eerste sinds ‘Congratulations’, 11 jaar eerder uitgebracht. (1968) Maar ook in België, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Denemarken, Noorwegen, Ierland en Finland stond Cliff op de eerste plaats met ‘We don`t talk anymore’. Cliff was dankzij dit nummer weer helemaal terug!

In Nederland piekte de single op de 3e plaats in de Nederlandse Top Veertig. Ook in Amerika bereikte de Britse zanger de top tien.  Cliff Richard wist decennia lang zijn fans te boeien. Al in 1959 was ‘Living doll’ in Nederland zijn eerste grote hit in het pré Top Veertig tijdperk. Daarna volgde er een indrukwekkend aantal hits, waaronder ‘The young ones’ (1962), ‘Summer holiday’ (1963),  ‘I could easily fall in love with you (1964), ‘The day I met Marie’ (1967) en zijn songfestival bijdrages voor Engeland: ‘Congratulations’ (1968) en ‘Power to all our friends’ (1973) ‘We don`t talk anymore’ volgde drie jaar na Cliff`s laatste top tien hit ‘Miss you nights’(1976).

‘We don`t talk anymore’ werd uitgeroepen tot zowel Alarmschijf als Steunplaat. Zijn laatste super hit in Nederland was ‘Some people’ uit 1987. In 1995 werd hij geridderd door de Britse koningin. In 2008 stond Cliff Richard vijftig jaar op de planken. Dit vierde hij uitgebreid met zijn Timemachine Tour.

 
Translate »
Share This