Vandaag viert Christine McVie haar 76e verjaardag. De Amerikaanse zangeres ken je als één van de twee zangeressen van Fleetwood Mac, de band, waar zij zich in 1970 bij aansloot. In die tijd was zij getrouwd met John McVie, de bassist van de band. Fleetwood Mac werd in 1967 opgericht Peter Green samen met zijn voormalige collega Mick Fleetwood op. Voor 1975 scoorde de groep classics zoals ‘Albatross’, ‘Need Your Love So Bad’ en de nummer 1 hit “Oh Well”, dat als eerste alarmschijf werd gekozen door Veronica in 1969.

Na het vertrek van Peter Green trokken drummer Mick Fleetwood en bassist John McVie de muzikanten Christine Perfect, Lindsey Buckingham én Stevie Nicks aan. Het verhaal gaat dat Nicks alleen werd aangenomen door Fleetwood, omdat hij Buckingham graag in zijn gelederen zag. Met het album ‘Fleetwood Mac’ scoorde de band in de nieuwe samenstelling een enorm succes. De single ‘Rhiannon’ iss uitgegroeid tot een al time classic. De opvolger ‘Rumours’(1977) werd het artistieke hoogtepunt en tegelijkertijd een bestseller, met meer dan 40 miljoen verkochte platen.

De nummers ‘Don`t Stop’ en ‘You Make Loving Fun’ van dit album waren van haar hand. In 1998 besloot ze uit de groep te stappen. Sinds 2014 is Fleetwood Mac weer bij elkaar, al is Lindsey Buckingham opnieuw uit de groep gezet.

 

&nbsp

 
Translate »
Share This