Vandaag viert Chris Stein zijn 72e verjaardag. Gefeliciteerd! Hij vormde niet alleen samen met Deborah Harry een setje, maar ze richtten in 1974 ook samen de band Angel & The Snakes, een naam die al snel werd gewijzigd naar Blondie. Ze ontleenden de naam aan een Amerikaans stripfiguur, waar Debby Harry wel wat op leek. De band werd één van de succesvolste Amerikaanse new wave bands.

“Wij waren tegen het idee dat alleen de Eagles of Chicago goede muziek maakten”, aldus Debbie Harry. Hun eerste succes boekten ze in 1976 met “In The Flesh”, afkomstig van hun debuutalbum. Een dik jaar later brak Blondie door via Top Pop, waar ze optraden met “Denis, Denis”. In maart 1978 werd het een vette nummer 1 hit in de Nederlandse Top Veertig. De band werkte samen met hit producer Mike Chapman, wat resulteerde in het succesvolle album “Parallel Lines” en o.a. de Amerikaanse nummer 1 hit “Heart Of Glass”.

Ook “Sunday Girl” bereikte de 1e plaats, in Engeland. Met producer Giorgio Moroder maakte Blondie het nummer “Call Me” voor de speelfilm American Gigolo, dat ook een nummer 1 hit in Amerika was. Na het ondergewaardeerde album “Hunter” werd bij Chris Stein een huidziekte ontdekt en kort daarop viel de groep uit elkaar. In 1997 richtten Debbie en Chris, inmiddels geen setje meer, Blondie opnieuw op. Dat resulteerde in 1999 tot de dikke Nederlandse Top Veertig hit “Maria”. In datzelfde jaar trouwde Chris met actrice Barbara Sicuranza. In 2017 verscheen het laatste Blondie album: ‘Pollinator’.

 
Translate »
Share This