Vandaag viert Chris Rea zijn verjaardag. De Britse zanger is intussen 68 jaar geworden. Hij is vooral bekend van zijn elk jaar terugkerende kerst hit ‘Driving Home For Christmas’. En toch haalde deze single nooit de Top 40. Dat is toch vreemd, nietwaar? Met andere nummers had hij meer succes, zoals “Fool’ (If you think it’s over), ‘Josephine’ en ‘Disco La Passione’ met Shirley Bassey.

Verder schreef hij een aantal nummers voor films, en een aantal van zijn bekendere nummers werden gebruikt als themamuziek. Hij speelde zelf in twee films, in 1985 in Willie and the Poor Boys en in 1999 in Parting Shots, waar hij tevens de muziek van deed. Hij schreef en produceerde de film La Passione, die in 1996 verscheen.

De laatste jaren tobt Chris Rea met zijn gezondheid. In 2001 werd hij gediagnosticeerd met alvleesklierkanker. Hij beloofde zichzelf dat als hij deze ziekte zou overleven hij terug zou keren naar zijn roots, de blues, wat resulteerde in de omvangrijke box ‘Blue guitars’ met een prachtig overzicht. Zijn laatste plaat ‘Road Songs For Lovers’ verscheen in 2017.  Heb je Chris Real al gevonden op de playlist Flashback?

 

 

 
Translate »
Share This