• Twitter
  • Facebook

Credits: Decca

Op 13 november, maar dan in 1965, komt Chris Andrews binnen in de Veronica Top 40 met het zelfgeschreven ‘Yesterday man’. De Britse zanger schreef tussen 1963 en 1965 verschillende liedjes en was daar bepaald goed in. Zo scoorde het door hem geschreven ‘The first time’ voor Adam Faith de 5e plaats in de Engelse charts. Ook scheef hij voor Sandi Shaw, waaronder de classic ‘Long live love’, dat in Engeland een nummer 1 hit werd. In Nederland bereikte ze er een verdienstelijke 7e plaats mee.

Andrews vormde in de tweede helft van de jaren vijftig het bandje Chris Ravel and the Ravers.  In het voorjaar van 1959 maakte hij zijn televisie debuut in de Oh, Boy! show. Het jaar 1965 werd hét jaar voor Chris. Met ‘Yesterday man’ had hij zomaar een internationale hit te pakken. In Engeland bereikte het nummer de 3e plaats, in Nederland de 2e en in Duitsland, Ierland, Canada, Nieuw Zeeland en Zuid-Afrika stond het liedje op nummer 1. Nog datzelfde jaar volgden nog twee top tien hits: ‘To whom it concerns’ en ‘Pretty Belinda’.

Chris Andrews woont een deel van het jaar op Mallorca en een deel van het jaar in het stadje Selm (Noordrijn-Westfalen, Duitsland). Op kasteel Cappenberg bij Selm vond ook zijn bruiloft plaats. In 2007 trouwde hij daar met een Duitse. Zij is ook Chris Andrews’ manager. In 2016 verwierf Andrews de Duitse nationaliteit, zonder de Britse te verliezen.

Copyright © 2023, Hitzound, All rights reserved.

 
Translate »
Share This