• Twitter
  • Facebook

Op 23 juni 1979 ging de Alarmschijf van de Stichting Nederlandse Top Veertig naar ‘Surrender’ van Cheap Trick. Het nummer werd geschreven door frontman en gitarist Rick Nielsen en was te vinden op de LP ‘Heaven tonight’. Het kwam voor het eerst uit op single in 1978 en werd een bescheiden hit in Amerika. In Nederland kwam het succes een jaar later tot stand. Dat had alles te maken met het plotselinge succes van hun opvolgende LP ‘Live at Budokan’.

De platenmaatschappij (Epic) wilde deze plaat alleen uit wilde brengen in Japan, maar na vele enthousiaste reacties op de plaat veranderde zij van mening. ‘Live at Budokan’ werd wereldwijd uitgebracht en opgepikt door DJ’s in Amerika. ‘I want you to want me’ werd in de live versie een groot succes en bereikte in Amerika de top tien. In de Nederlandse Top Veertig scoorde Cheap Trick er zelfs een nummer 1 hit mee. ‘Surrender’ stond ook op dit album en werd opnieuw uitgebracht, ook in de live uitvoering.

In ‘Surrender’ wordt de hoofdpersoon gewaarschuwd door zijn moeder voor de meisjes die hij zal ontmoeten in zijn leven. Pas op, aangezien je nooit zal weten welke ziektes je van één van hen kan oplopen. In Nederland bereikte de single de 12e plaats; in België kwam ‘Surrender’ tot de 5e plaats.

 
Translate »
Share This